Cursus informatie

Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show

Verslag van bezoek aan IJsselvliedt, Wezep op 30 november 2016

Op deze dag werd IJsselvliedt bezocht door een groep Rode Kruis vrijwilligers uit Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet. Het doel van het bezoek van de 22 vrijwilligers was om een goede indruk te krijgen van het Hotel voor Bijzondere Vakanties.
Henny Rouwhorst legde ons uit dat de vakanties in de Hotels en op het Schip nog steeds voor het Rode Kruis beschikbaar zijn ook al is er van organisatie gewisseld. Er wordt nog steeds een all-in vakantie van maandag t/m zaterdag verzorgd voor iedereen die extra zorg nodig heeft gedurende zijn / haar vakantie.
Mevrouw Matty Merkens, de locatie manager, heet ons van harte welkom met koffie en thee en vertelt ondertussen over alle mogelijkheden die er zijn gedurende een vakantieweek. Er is plaats voor 32 personen en er staan 25 vrijwilligers klaar om het de gasten naar de zin te maken. Volledige verzorging door vakkundige vrijwilligers, deels in opleiding als verpleegkundige, want Hotel IJsselvliedt is een erkend stage-/leerbedrijf. De kok, de tuinman en enkele andere medewerkers zijn in vaste dienst maar er zijn ook veel vrijwilligers uit Wezep die helpen met activiteiten en met het onderhoud van de prachtige tuinen die het hotel omringen. Ook in de avond worden er door vrijwilligers spelletjesavonden en muzikale activiteiten verzorgd.
Er zijn ook elke dag leuke uitstapjes per bus (de rolstoel kan mee!) en per persoon zijn er twee uitstapjes bij de totaalprijs inbegrepen. Voor de extra uitstapjes wordt een redelijk bedrag berekend.
Zoals al gezegd, het is een ALL-IN vakantie. Alle maaltijden, de hele dag koffie en thee, aan het eind van de week nog naar de kapper, de juiste verzorging en / of verpleging zijn inbegrepen. In het apart staande koetshuis is een sauna en een zonnebank ter beschikking. Tevens komt daar één keer per drie weken de schoonheidsspecialiste om de gasten die dat willen te verzorgen. Het enige dat de gast zelf betaald zijn de drankjes zoals bier, wijn en sterke drank.
Ook kan de partner mee, maar dan betaalt men natuurlijk het bedrag dubbel. Ook legt Matty uit dat er in veel gevallen een bijdrage van de gemeente mogelijk is als de prijs bezwaarlijk blijkt te zijn.
Daarnaast moet niet vergeten worden dat kosten voor huishoudelijke hulp en verpleging gedurende de vakantieweek uitgespaard worden.
Na het enthousiaste verhaal gaan we eerst naar buiten en worden rondgeleid door de tuinen, die er in de lente, zomer en herfst natuurlijk nog mooier uitzien met alle planten en bloemen. De paden zijn ruim en breed genoeg voor rolstoel en scootmobiel. We bekijken de Orangerie die er met de leuke rieten meubels heel gezellig uitziet en waar diverse activiteiten, zoals schilderlessen, presentaties, enz. worden verzorgd. Ook is het daar in de zomer heerlijk toeven. In de schuur staan elektrische fietsen, tandems en twee scootmobiels, maar ook fietsen voor de vrijwilligers die ook de hele week in het hotel logeren.
Daarna gaan we naar binnen en worden rondgeleid door het hotel. We zien prachtige kamers met comfortabele hoog-/laagbedden met kleurige dekbedhoezen. Elke kamer heeft een grootscherm TV en WIFI. Veel kamers zijn voor twee personen, maar eenpersoonskamers zijn er ook voldoende. Prachtige badkamers met badstoelen en badliften. Er zijn ook kamers met plafond tillift.
Een goed geoutilleerde verpleegpost en een kapsalon met een gezellig zitje zijn op de eerste en tweede verdieping die met moderne lift te bereiken zijn.
Ook zijn er op de tweede verdieping slaapkamers voor de vrijwilligers die ook in de nacht klaarstaan. Er is een goed geplande nachtdienst.
Er is een prachtige huiskamer en een gezellig restaurant op de begane grond waar ook een goed uitgeruste keuken is.
We zien in de kelder allerlei goed onderhouden ruimten van de technische dienst en de schoonmaakdienst. We staan versteld van de orde en netheid in de voorraadruimte.

Wilt u na het lezen van dit verhaal een week vakantie reserveren, neem dan contact op met Dini Teunissen (0341-424003) of Désirée van Liempt (0341-456598) Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk ook op onze website www.rodekruisharderwijk.nl

Inlog vrijwilligers