Cursus informatie

Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show

Rolstoeltraining voor vrijwilligers en mantelzorgers

 

Regelmatig is er een cursus rolstoeltraining bij het Rode Kruis . de volgende data zijn woensdag 8 of woensdag 15 februari van 9.30 - 12 uur in de Kazerne voor Brandweer en Rode Kruis, Maltezerlaan 3 te Harderwijk.
Na een uitleg over de rolstoel en omgangsvormen als begeleider van de gast in de rolstoel, gaan we in groepjes van 3 op pad. Buiten rijden is anders dan binnen. Stoepen en hellingen worden genomen. Ook aan het in- en uitstappen van de rolstoel wordt aandacht besteed en de houding van de gast en vrijwilliger.
Bij een vorige training vond Iedereen het erg nuttig en was men blij met de handige tips en trucs. Zo blijkt dat er toch wel eisen aan een vrijwilliger gesteld kunnen worden om met een rolstoel op pad te gaan.
Iedereen krijgt een syllabus mee naar huis, om nog eens na te lezen en te gebruiken als je iets vergeet. Aanmelden is noodzakelijk.
Het is ook mogelijk om dit op locatie te organiseren.

Henny Rouwhorst-Arends Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-18271740

Inlog vrijwilligers