Cursus informatie

Activiteiten en cursussen

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show

Bijzondere Vakanties

 

Op dit moment is er geen nieuws over dit onderwerp


Genève, 8 mei 1828 - Heiden, 30 oktober 1910

 

Accommodaties

+  Vakantieschip J. Henry Dunant
+  Hotel IJsselvliedt

 

Een onbezorgde vakantie in een sfeervolle omgeving?

Het is allemaal mogelijk in één van de accommodaties

Vakantieschip J. Henry Dunant  

1908048 1012169282136956 5797190882893946342 n

Per vakantieschip de mooiste plekjes van Nederland ontdekken en wandelen door pittoreske dorpjes.
Dat kan wanneer u een vakantie boekt aan boord van ons luxe vakantieschip de J. Henry Dunant.

Het schip is 96 meter lang en 11 meter breed, maar kan door een geringe diepgang op veel plaatsen in Nederland komen.

Als gast op de H.Dunant kunt u elke dag weer zorgeloos genieten van een prachtige omgeving. In de salon is er ruimte voor gezamenlijke activiteiten of om gezellig een praatje te maken. Wilt u liever rustig een boek lezen, dan kan dat in de gezellige lounge. Op het zonnedek geniet u van de omgeving, in de buitenlucht of vanuit de overdekte serre. Naast het restaurant, is er ook een kapsalon en een souvenirwinkel aan boord.

Voorzieningen
Op de J. Henry Dunant kunnen 67 gasten meevaren. Er zijn 34 mooie tweepersoonshutten met hoog/laagbedden, een wastafel en televisie. De gasten van twee hutten delen één badkamer die is aangepast aan mensen met een functiebeperking. Daarnaast is er een grote aangepaste badkamer met ligbad en bijhorende voorzieningen, zoals een badlift. Alle dekken zijn bereikbaar per lift, ook als u in een (elektrische) rolstoel zit of in een bed ligt.

Uitstapjes

Twee keer per week meert het schip aan om een dorpje of stadje te verkennen onder begeleiding van Rode Kruisvrijwilligers. Ook aan boord wordt van alles georganiseerd.

Hotel IJsselvliedt

Aan de rand van het Gelderse Wezep ligt het 

Hotel IJsselvliedt

uitgestrekte landgoed IJsselvliedt. Ruim tweehonderd hectare eigen grond, met boerderijen, een prachtige tuin, naald- en loofbos en visvijvers. Een omgeving waarin u bij uitstek kunt wandelen en genieten van overhangende rododendrons, waterwilgen, varens en gele lis.

Hotel IJsselvliedt beschikt over een tuinhuis met een open haard: de Oranjerie.
Voor de liefhebbers is er een snookertafel en een jeu-de-boules-baan. De Oranjerie heeft een omheind terras waar u uit de wind van de zon kunt genieten; ook in het najaar en het vroege voorjaar. In het prieel kunt u  schilderen, tekenen of gewoon van de prachtige tuin genieten.
U kunt gebruik maken van de sauna en de zonnebank van het hotel of u laten verwennen in de schoonheidssalon.Het hotel beschikt ook over een internetcafé en een kapsalon.

Voorzieningen
Hotel IJsselvliedt biedt plaats aan 33 gasten. Alle tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen douche, toilet, radio en tv. Bovendien zijn de kamers uitgerust met elektrische hoog/laagbedden en een oproepsysteem. De douche en toilet zijn geheel aangepast aan mensen met een functiebeperking. Alle verdiepingen zijn per lift bereikbaar, ook met een bed of een (elektrische) rolstoel.

Excursies
Wekelijks organiseren wij voor u enkele avonden met entertainment.
Ook kunt u gebruik maken van ons uitgebreide excursieaanbod. Zwemmen is mogelijk in het volledig aangepaste zwembad van Hotel Groot Stokkert in Wapenveld. Mogelijke uitstapjes in de omgeving zijn de Apenheul, een dagje Giethoorn, winkelen in Zwolle of het bezichtigen van Paleis 't Loo.

Op de heuvelrand van de Oost-Veluwezoom werd in 1834 een landhuis gebouwd met uitzicht over de IJssel. Omringd door twaalf hectare bos, prachtige tuinen en velden is het nu een vakantieoord bij uitstek waar u kunt genieten van de omgeving.

Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van onze computervoorzieningen. Zo kunt u ook per e-mail contact houden met het thuisfront of juist wat ervaring opdoen met de computer en internet.

Zorg op maat

Wij leveren de hoogste kwaliteit op het gebied van zorg en faciliteiten, ook aan gehandicapte en zieke mensen. De kwaliteit van het personeel is uitstekend. Naast een team van opgeleide beroepskrachten, wordt u verzorgd door onze enthousiaste vrijwilligers. Niet alleen onze beroepskrachten, ook onze vrijwilligers bieden wij opleidingen aan om hun (zorg)kennis op niveau te houden. Afhankelijk van de accommodatie is een arts aanwezig of op afroep beschikbaar.

 

 

 

 

Inlog vrijwilligers